8 sept. 2017

Cea mai buna plita Beko pe 70 de cm - Beko HIAW75225SX

Plita incorporabila pe gaz Beko HIAW75225SX face parte din gama de electrocasnice incorporabile lansata la jumatatea anului 2017 pentru piata europeana si este, din punctul meu de vedere cea mai buna linie de plite incorporabile de pana acum a producatorului turc de electrocasnice. Un alt atu al acestei game este dat de faptul ca acopera segmente de pe piata plitelor incorporabile, care pana in 2017 erau neglijate de Beko, precum plitele incorporabile cu latimea de 70 de cm, asa cum este si cazul plitei Beko HIAW75225SX.
https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/09/cea-mai-buna-plita-beko-pe-70-de-cm.html

Beko HIAW75225SX - arzator WOK, gratare din fonta

Aceste doua caracteristici ar fi aparent, principalele doua atuuri ale plitei incorporabile Beko HIAW75225SX. Arzatorul WOK este util pentru prepararea la tigaia WOK, un tip de preparare ce necesita o putere calorica mai mare, iar gratarele din fonta sunt preferabile celor de otel emailat, fiind in timp semnificativ mai rezistente. As putea completa cu faptul ca, spre deosebire de gamele anterioare de plite incorporabile, Beko a alocat o atentie mai mare privind gradul de porozitate al gratarelor, acestea fiind mai putin poroase si implicit mai bune si totodata mai usor de curatat si intretinut. In ceea ce priveste inoxul, as putea spune ca se putea si mai bine. Nu este neaparat cel mai modest inox de pe piata, dar as spune si ca nu exceleaza. E unul din minusurile pe care le-as reprosa acestei game...insa diferentele de calitate si in primul rand ce tin de amprentare fata de un inox bun nu sunt chiar atat de mari. Pentru informatii complete privind modul de alegere ale plitei, va recomand articolul Criterii alegere plita incorporabila. 


Beko HIAW75225SX - plita din inox, avantaje si dezavantaje

Totusi una peste alta, inoxul ramane materialul pe care eu il recomand pentru utilizatorii care gatesc intensiv, nu doar pentru proprietatile sale antiseptice, dar si pentru modul in care inoxul se comporta la uzura mecanica si totodata este cu atat mai util cu cat plita incorporabila are si cuva de preluare a lichidului, asa cum se intampla si in cazul plitei incorporabile Beko HIAW75225SX. Pentru mai multe detalii privind avantajele dar mai ales dezavantajele materialelor din care se poate realiza o plita, va recomand articolul Plita incorporabila pe inox sau plita pe sticla, avantaje si dezavantaje.

Va recomand totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Beko.

Beko HIAW75225SX - geometrie ireprosabila a gratarelor, geometrie foarte buna a arzatoarelor

Aceste doua caracteristici le-as considera cel putin la fel de importante ca primele doua mai sus mentionate. De obicei, plitele incorporabile cu latimea de 70 de cm, urmaresc aceasta geometrie a arzatoarelor, cu arzatorul WOK pozitionat central, o geometrie foarte practica, as putea spune, cea mai buna geometrie ce se poate gasi in cazul unei plite incorporabile. In ceea ce priveste geometria gratarelor, aceasta este una ireprosabila, gratarele fiind alcatuite din trei segmente, tocmai pentru a putea fi usor de curatat si intretinut, fiind mai practic sa le bagi in chiuveta sau in masina de spalat vase.

In concluzie plita incorporabila Beko HIAW75225SX este cea mai buna plita incorporabila din gama Beko lansata la sfarsitul acestui an, pentru utilizatorii ce gatesc intensiv si-si doresc o plita cu latimea de 70 de cm. Va recomand totodata si articolul in care am evaluat principalele categorii de electrocasnice si incorporabile ale producatorului turc, Pareri despre Beko.

5 comments:

Andrei spunea...

care este cel mai bun cuptor incorporabil Beko in 2017?

Anca Popa spunea...

Eu am plita pe latime de saizeci de centimetri de la Beko din gama 2017 si este buna. raman amprente insa sunt per total multumita de ea. probabil cu amprentele este normal in cazul unei plite pe inox.

Claudia spunea...

Plita bună, dar grătar fixe și de fontă. Recomand

Anonim spunea...

Am cumparat și eu aceasta plita. Este o opțiune foarte bună.

Karin spunea...

Îmi puteți recomanda un cuptor și o hota incorporabila care sa se potrivească cu aceasta plita și care sa fie tot de la Beko? Mulțumesc, Karina